Luni, 19 Aprilie 2010 18:21

Activiştii romi s-au întîlnit cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova - Asif Chaudhry Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)
  În seara zilei de 7 aprilie, cu prilejul zilei internaţionale a romilor - 8 aprilie, Ambasadorul SUA în Republica Moldova - Asif Chaudhry s-a întîlnit la reşedinţa excelenţei sale cu mai mulţi reprezentanţii ai comunităţi de romi (printre care Dl. Nicolae RADITA, presedintele Centrului National al Romilor, dl. Robert CERARI, presedintele Asociatiei BARE ROM din SOROCA, dl. Ruslan STANGA, presedintele Asociatiei „OGRADA NOASTRA” din CAHUL si dna. Liuba BUCUR) din Republica Moldova la o discuţie informală. În cadrul acestei întîlniri s-a discuat despre situaţia actuală a comunităţilor de romi la nivel naţional şi local, despre problemele şi provocările principale a acestui grup etnic, precum şi despre posibilitatea de a găsi soluţii pentru a îmbunătăţi situaţia cetăţenilor de provenienţă romă din Republica Moldova.

 

Pe de o parte activiştii romi au relatat situaţia curentă a romilor din RM prin prisma mai multor aspecte: demografic, social, economic, cultural; pe de altă parte, d-ul Chaudhry a asigurat romii din Moldova de sprijinul domniei sale în calitatea sa de ambasador în RM.

 

Mai mulţi lideri ai comunităţilor rome din RM apreciază înalt gestul Ambasadorului SUA în Moldova de a avea o discuţie faţă-în-faţă cu activiştii romi calificînd acestaă întîlnire ca fiind una extrem de importantă şi perpsectivă în susţinerea efortului comun de combatere a oricărei forme de discriminare şi intoleranţă din RM.

 

D-ul Ambasador a felicitat comunitatea romă cu prilejul zilei internaţionale a romilor - 8 aprilie dorindu-le mari realizări şi succese în realizarea dezideratelor propuse. La rîndul lor reprezentaţii romilor au mulţumit ambasadorului pentru invitaţia şi ospitalitatea domniei sale luîndu-şi angajamentul de a ţine la curent Ambasada SUA în Moldova despre noile provocări şi realizări.

 

Read 4621 times Last modified on Vineri, 22 Septembrie 2017 14:26
Login to post comments

În Cazul În Care Aveți Nevoie De Ajutor

*

 

 

Întrebare? Apel

Linia noastră de asistență este disponibilă
Ore pe zi:  TEL: +373 22 227099
Luni - vineri: 9:00 - 17:00
Sâmbătă: zi libera

 

Aveți nevoie de sprijin?

Adresa:
str. A.Mateevici 109/1, bir. 306-307
Numărul de fax: +373 22 244667
www.roma.md
 

Scrie-ne acum

Mai jos sunt câteva linkuri interesante pentru tine:
info@roma.md