Romii din Republica Moldova continuă să se confrunte cu persecuţia, marginalizarea şi excluderea socială în toate sferele vieţii publice. Drepturile lor continuă şi azi să fie încălcate la fiecare pas, iar discriminarea institutionala a poziţionat gradul lor de dezvoltare la cel mai jos nivel fiind chiar pe cale de dispariţie sau asimilare. Fiind un popor cu trăsături specifice (tradiţii si obiceiuri) ce sau definitivat intr-un context istoric a perpetuat viata lor culturală de a fi. Astăzi în Republica Moldova locuiecs peste 200 000 de Romi ce constituie 4% din populaţia Republicii Moldova (ei au supravieţuit Hollocaustul si alte forme de genocid – în perioada nazista peste 500 000 de Romi au fost omoriţi). Moldova fiind ţara cea mai săraca din Europa, populaţia Roma este in acelaşi timp grupul etnic cel mai vulnerabil economic si social, fiind impraştiaţi şi locuiesc in toată ţara (în mare parte în zone rurale 60% şi urbane 40%).

 

Centrul Naţional al Romilor (CNR) este o organizaţie obştească/neguvernamentală care promovează în activitatea sa valorile şi interesele Romilor din Republica Moldova si peste hotare în conformitate cu valorile naţionale, civice, ale democraţiei şi statului de drept, parteneriatul, competiţia deschisă şi respectă normele etice ale sectorului necomercial. Centrul are un caracter transparent, si ofera acces la programele si proiectele care le implementeaza, rapoartele de activitate si cele financiare tuturor interesaţi de problematica Romilor.

 

CNR (anterior activind sub denumirea de Asociaţia Studenţilor Romi) şi-a început activitatea din 2001, fiind de la inceput implicate in elaborarea de politici publice pentru Romi la nivel central si local şi implementarea de proiecte în sfera socială, culturală civică, etc.

 

CNR are în board-ul său următorii membri:

  • Sergiu Ostaf
  • Nicolae Radiţa
  • Viorica Gherman
  • Elena Marian
  • Nicolaie Raiu
  • Lepadatu Petru

 

 

În Cazul În Care Aveți Nevoie De Ajutor

*

 

 

Întrebare? Apel

Linia noastră de asistență este disponibilă
Ore pe zi:  TEL: +373 22 227099
Luni - vineri: 9:00 - 17:00
Sâmbătă: zi libera

 

Aveți nevoie de sprijin?

Adresa:
str. A.Mateevici 109/1, bir. 306-307
Numărul de fax: +373 22 244667
www.roma.md
 

Scrie-ne acum

Mai jos sunt câteva linkuri interesante pentru tine:
info@roma.md