×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 112

Print this page

Organizaţia non-guvernamentală Centrul Naţional al Romilor implimentează în perioada 2014 – 2016 proiectul pilot "ROMAVERSITAS Moldova" - cu şi pentru studenţii de origine etnică Romă. Proiectul este susţinut financiar de Fondul pentru Educaţia Romilor, Ungaria. Activitățile dezvoltate în cadrul proiectului sunt adaptate la necesităţile tinerilor Romi, care îşi fac studille la instutuţiile de învăţămînt superior din Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a oferi studenţilor Romi din Republica Moldova suportul necesar pentru dezvoltarea lor profesională și îmbunătăţirea abilităților practice pentru a fi competitivi pe piața forței de muncă, precum și consolidarea comunității de tineri Romi intelectuali din Republica Moldova.

În cadrul proiectului va fi deschis Centrul de Resurse pentru Studenţi - RomaVersitas Moldova, unde studenţii vor avea posibilitatea să participe la activităţi extra-curiculare, ore de meditaţie, dezbateri tematice, cursuri de limbi străine şi cursuri de instruire la calculator. Centrul va fi echipat cu calculatoare iar studenţii vor avea acces gratuit la internet şi alte resurse online. De asemenea în cadrul Centrului va fi amenajată o bibliotecă pentru ca studenţii să beneficieze de literatura tematică pentru dezvoltarea lor profesională.

Proiectul ROMAVERSITAS este dezvoltat de către Roma Education Fund și este implimentat în următoarele țări: Ungaria, Serbia, Kosovo, Albania și Macedonia.

Informaţii suplimentare la numărul de tel: (+373 22) 227 099 sau la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Last modified on Marți, 10 Octombrie 2017 11:36
Rate this item
(0 votes)

FaLang translation system by Faboba