Proiectul ROMAVERSITAS Moldova

Organizaţia non-guvernamentală Centrul Naţional al Romilor implimentează în perioada 2014 – 2016 proiectul pilot "ROMAVERSITAS Moldova". Activitățile dezvoltate în cadrul proiectului sunt adaptate la necesităţile tinerilor Romi, care îşi fac studille la instutuţiile de învăţămînt superior din Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a oferi studenţilor Romi din Republica Moldova, suportul necesar pentru dezvoltarea lor profesională și îmbunătăţirea abilităților practice pentru a fi competitivi pe piața forței de muncă, precum și consolidarea comunității de tineri Romi intelectuali din Republica Moldova.

În cadrul proiectului va fi deschis Centrul de Resurse pentru Studenţi - RomaVersitas Moldova, unde studenţii vor avea posibilitatea să participe la următoarele activităţi:

Ore de meditaţie. În cadrul orelor de meditaţie studenţii vor avea posibilitatea să studieze suplimentar obiectele de la universitate la care nu înregistreză reuşite academice;

Dezbateri tematice. Activitatea va fi organizată în scopul de a pune în discuţie diverse subiecte la solicitarea şi interesul studenţilor participanţi în cadrul proiectului;

Cursurile de limbi străine vor fi desfăşurate periodic în dependenţă de orarul academic al studenţilor. Se vor forma grupe mici de maximum 10 persoane. Limbile străine vor fi selectate de către studenţi;

CCursuri de instruire la calculator pentru îmbunătăţirea abilităţilor de utilizare a calculatorului;

5. Vizite de studiu şi informare la instituţii de stat centrale, precum si alte structuri de stat.

Centrul va fi echipat cu calculatoare şi studenţii vor avea acces gratuit la internet şi alte resurse online. De asemenea în cadrul Centrului va fi amenajată o bibliotecă pentru ca studenţii să beneficieze de literatura tematică pentru dezvoltarea lor profesională.

Proiectul ROMAVERSITAS Moldova este construit pe modelul Roma Education Fund și experiența de lucru dezvoltată de Roma Education Fund în țări precum: Ungaria, Serbia și în Macedonia.

Informaţii suplimentare la numărul de tel: (+373 22) 227 099 sau la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Last modified on Marți, 10 Octombrie 2017 11:33
Rate this item
(0 votes)

Login to post comments

În Cazul În Care Aveți Nevoie De Ajutor

*

 

 

Întrebare? Apel

Linia noastră de asistență este disponibilă
Ore pe zi:  TEL: +373 22 227099
Luni - vineri: 9:00 - 17:00
Sâmbătă: zi libera

 

Aveți nevoie de sprijin?

Adresa:
str. A.Mateevici 109/1, bir. 306-307
Numărul de fax: +373 22 244667
www.roma.md
 

Scrie-ne acum

Mai jos sunt câteva linkuri interesante pentru tine:
info@roma.md