11 Dec
Centrul Naţional al Romilor a organizat la data de 08 decembrie 2012, Clubul de Dezbateri[1] „Managementul proiectului”. La eveniment au participat 30 de elevi şi 7 profesori, din cadrul LT „Ion Creangă” din com.Micleuşeni, rnul Străşeni. În calitate de expert a fost invitat Andrei Brighidin, Director Dezvoltare, Monitorizare şi Evaluare, Fundaţia Est-Europeană care a dat start evenimentului printr-un exerciţiu de evaluare a cunoştinţelor tinerilor în ceea ce priveşte „conceptul de proiect”. Elevii au fost familiarizaţi cu elementele proiectului, ce implică acestea, care sunt cerinţele de bază în elaborarea unui proiect, precum şi analiza arborelui problemei. În a doua parte a clubului, elevii au avut posibilitatea de a-şi aplica cunoştintele în practică, prin analiza unei probleme din localitatea Micleuşeni, soluţionarea căreia ar prezenta interes pentru donatori. Astfel majoritatea ideilor de proiect propuse de echipe, au avut drept scop crearea unei săli de sport în incinta şcolii din localitate. Elevii au manifestat un interes sporit vizavi de subiectul în cauză, dat fiind faptul ca ei înşişi au participat recent la elaborarea unui proiect în vederea obţinerii unor fonduri financiare, pentru crearea unui post de radio în şcoala din localitatea respectivă. Ghidaţi de expert, participanţii şi-au consolidat cunoştinţele referitoare la managementul proiectului şi chiar s-au arătat entuziasmaţi de ideea creării unui proiect. [1] clubul de dezbatere este o activitate din proiectul  “Reducerea Discriminării prin Implementarea Politicilor Sociale și de Guvern (RDIPSG)”, implimentat de Centrul Naţional al Romilor în perioada septembrie 2012 - septembrie 2013, cu susţinerea financiară a Ambasadei Olandei la Kyiv, Programul Human Rights Fund.  
11 Dec

Anunţ eveniment!!!

Written by Marți, 11 Decembrie 2012 12:06 Published in Anunțuri
Centrul Naţional al Romilor în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Ucraineri din Moldova "Zlagoda" organizează Clubul de Dezbateri: “Participarea tinerilor în viaţa social - politică a Republicii Moldova: drept sau obligaţiune”. Evenimentul are drept scop dezvoltarea gîndirii critice şi mobilizarea tinerilor reprezentanţi ai diferitor minorităţi etnice în vederea motivării acestora de a se implica în: · procesul decizional la nivel regional şi central; · apărarea şi promovarea drepturilor minorităţilor etnice din Moldova; · dezvoltarea dialogului intercultural şi a cooperării regionale; La eveniment vor participa experţi din diverse domenii: Igor Pivovar - expert în relaţii interetnice; Oleg Ţulea - ex viceministrul Tineretului şi Sportului, deputat Parlamentul Republicii Moldova; Nina Dimoglo - reprezentantul Parlamentului Tinerilor din Găgăuzia; Viorica Topor - expert în YOUTH in ACTION Clubul de Dezbatere va avea loc la 13 decembrie 2012, ora 16.00, în incinta Casei Naţionalităţilor, sala de conferinţe de la et.2, al Biroului Relaţii Interetnice.  
05 Dec

24 de copii au mers în vizită la Teatrul Licurici

Written by Miercuri, 05 Decembrie 2012 15:53 Published in Comunicate
La data de 29 noiembrie 2012, Centrul Naţional al Romilor a organizat pentru copiii de vîrstă preşcolară din localitîţile Vulcăneşti şi Bursuc o vizită la Teatrul Licurici, la spectacolul „Sarea în bucate”. După specatacol copii au mers la Pomul de Crăciun din PMAN, unde au rămas placut impresionaţi de măreţia şi decoraţiile bradului. Nu în ultimul rînd micuţii au avut posibiltatea de a savura din plin momentele petrecute pe terenul de joacă pentru copii din Parcul Ştefan cel Mare. În final copii au primit cîte o pungă cu produse alimentare. Atît copii, cît şi educatorii au rămas entuziasmaţi şi s-au arătat deschişi să mai participe la astfel de activităţi organizate de Centrul Naţional al Romilor. Activitatea este parte a proiectului „Qualitative Education for Roma kids”, susţinut financiar de Roma Education Fund, Ungaria, şi a fost organizată în scopul creșterii motivației copiilor romi de a frecventa Gradiniţa.

În Cazul În Care Aveți Nevoie De Ajutor

*

 

 

Întrebare? Apel

Linia noastră de asistență este disponibilă
Ore pe zi:  TEL: +373 22 227099
Luni - vineri: 9:00 - 17:00
Sâmbătă: zi libera

 

Aveți nevoie de sprijin?

Adresa:
str. A.Mateevici 109/1, bir. 306-307
Numărul de fax: +373 22 244667
www.roma.md
 

Scrie-ne acum

Mai jos sunt câteva linkuri interesante pentru tine:
info@roma.md